کسی که رگ های او فراخ تر و آشکارتر و رنگ بدن او به سرخی یا سیاهی می گراید و گوشت فراوان و ماهیچه قوی داشته باشد می تواند فصد کند ، مخصوصا در سال های جوانی و میان سالی و کسانی که شیرینی و شراب بیشتر می خورند و جوش و کورک در بدن دارند می توانند فصد کنند ، اما کودک تا چهارده سالگی به خاطر گرمی و تری اندام ها نمی تواند فصد کند .
حال عمومی و هیأت چهارده سالگی را باید نگریست اگر صفراوی و لاغر و بسیار مرطوب باشد فصد نباید کرد و پیران ( بالاتر از هفتاد سال ) را نیز نباید فصد کرد ولی عده ای از پیشینیان پس از هفتاد سالگی را هم فصد نموده اند که نیرو پیدا کرده اند و این عمل هر ساله انجام شده است .
کسانی که معده و جگر ضعیف دارند و ظعام را به دشواری هضم می کنند و دارای طبع ظریف و قوت کم و خطر بیماری های سر دارند فصد در آن مضر است و در آنان که رگ های مرطوب و نرم دارند باید احتیاط کامل نمود .
موارد فصد