خواص آلو بخارا
ارسال شده در 25 خرداد 1394 توسط سادات در کتاب تغذیه و روزه داری در سلامت و بیماری از دیدگاه طب ایرانی اسلامی
طبیعت آلوی سیاه رسیده شیرین اعلا درجه اول سرد و درجه دوم تر است .
برای سر درد گرم و تب های صفراوی و تشنگی و حرارت قلب و خارش بدن مفید است .
آلو بخارا به سبب خاصیت تقطیع و تلطیف خود اخلاط فاسد را نرم کرده و از معده و روده خارج می کند ( ملین می باشد ) و اگر خلط فاسد در بدن و جود نداشته باشد ملین نبوده و موجب قبض و حبس می شود .
در افراد سرد مزاج یا کسانی که معده سرد دارند بهتر است با آب عسل میل شود . کسانی که از بیماری های طحال رنج می برند قبل از غذا آن را میل کرده و تا از معده خارج نشده غذای دیگری نخورند . اگر آلوی خشک را با آب پخته و صاف کنند و با عسل یا ترنجبین یا شکر میل کنند مسهل قوی تری است . ضماد برگ آلو با سرکه در زیر ناف برای کشتن کرم روده مفید است .