لذت شیرینی از چیست ؟ از شیخ الرییس ابوعلی سینا
اطباء گفته اند : لذت بخشی مزه ی شیرین از آن است که این مزه غلظت را به کلی می زداید و سبب سیلان و نرمی می شود و آزار ناشی از انجماد رااز میان می برد .
در جلاء دادن غلظت ، نه تقطیع رخ می دهد و نه تفرق اتصال ؛ و برخوردش شدید نیست و آن گرمی شدید را همراهندارد که آزاری رساند.
لذت مزه ی شیرین برای زبان به لذت آبی معتدل الحراره می ماند که بر تهیگاه بپاشند و داوری در صحت این نظریه بر عهده طبیبانی است که دارای درجات عالی ترند . نباید بر این عقیده باشیم که هر آنچه شیرین تر یا لذیذتر است مغذی تر است .
آری باید طبیب این را بداند که در هر ماده مغذی ای تا اندازه ای شیرینی هست ولی باید از یاد نبرد که غذا غیر از شیرینی شرایط دیگری نیز دارد . چربی هم با آن مناسبت دارد .