خواص شیره انگور
خواص دوشاب یا شیره ی انگور(خوشاب)
دوشاب براي اشخاص سرد مزاج, مفيد و مقوي ميباشد.
مزاج:گرم و تر
- خون ساز و چاق كننده ميباشد.
- باز كننده مجاري عروق و گرفتگی ها است.
- اگر با سداب خورده شود براي صرع نافع است.
- اگر با افتیمون خورده شود براي وحشت و اضطراب مفيد است.
- اگر با انجير و شنبليله خورده شود براي سرفههاي مزمن و درد سينه نيكو ميباشد.
- اگر با كمي زعفران خورده شود برطرف كننده هم و غم و خشم شديد است.
- اگر با شير تازه و كمي بادام خورده شود براي رفع خفقان و ضعف احشاي داخل شكم بسيار نافع است.
- اگر با كمي سركه خورده شود ,براي يرقان و ضعف طحال مفيد است.
- اگر با جوشانده جو مخلوط شود, براي خرد كردن سنگ كليه و مثانه خوب است (طرز تهيه جوشانده جو بدين طريق است: 20 گرم جو را در يك ليتر آب با حرارت خيلي ملايم به مدت 7 ساعت بجوشانيد).
- افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد ميشود به خصوص در گرم مزاجان .براي رفع اين حالت, بهتر است كه از تخم ريحان و تخم خشخاش استفاده شود.