خواص انجیر
قدر انجیر را بدانیم
معرفی انجیر از:
انجیر
والتین والزیتون
افعال و خواص آن:
تازه آن ملطف[لطیف کننده اخلاط غلیظ] و محلل(حل کننده اخلاط غلیظ) و جالی (جلا دهنده وسایش دهنده) قوی.
صرع و فالج را نافع
کثیرالغذاتر از سایر میوه ها
سریع الانحدار (سریع ازمعده عبور میکندوهضم میشود)
مسکن حرارت و تشنگی معرق(تعریق آور)
ملین طبع و مسهل به رفق کاسر قوت غضبی [ازبین برنده غضب]
مبرد دل [خنک کننده قلب]
مسمن[ چاق کننده ] بدن خصوصاً چون چهل صباح با قدری انیسون تناول نمایند
جهت خفقان و ربو(مشکل تنفسی) و سرفه و درد سینه و خشونت قصبه ریه
با بادام و پسته جهت اصلاح بدن های ضعیف و زیاده کردن عقل و جوهر دماغ و با مغز گردکان جهت امان از سموم قتاله.
چون ناشتا بخورند مجاری غذا را گشاده نماید و بدن را فربه سازد و خوردن آن پیش از طعام تلیین بطن (ملیین احشای داخلی است)نماید.
چون برطبع مکروه آید سکنجبین بالای آن بنوشند.(سکنجبین مصلح آن است)
انجیرخشک را میتوانند در آبگرم بخیسانند ویا با آبگرم میل نماییند.
جهت لینت مزاج بهتر است به روشهای مذکور نیم ساعت قبل از غذا میل گردد.
تذکر:
افراد گرم مزاج در خوردن آن افراط نکنند.
درصورت بالا بودن حرارت زیاد بدن آنرا با خنکی ها میل کنند.
منبع:
با حذف واضافه از:
مخزن الادویه، تألیف مرحوم سید محمد حسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی