آب
جوشاندن آب خوراکی بهمراه یک تذکر اساسی
درطب اسلامی سنتی تاکیدبرجوشاندن آب خوراکی زیاد میباشد.
این جوشاندن فقط بعلت ضدعفونی کردن وازبین بردن میکروارگانیسمهاوباکتریهای مضرو… نیست.
بلکه مهمترین علت آن ,سبک کردن آب میباشد.
وقتی آب را میجوشانیم, بعلت شدت گرفتن جنبش مولکولی حالت انبساط میگیرند وجناب شیخ الرییس نیز درکتاب قانون دریک آزمایش ساده عملی باوزن کردن آب اثبات میکندکه دو ظرف آب که هردو یک حجم دارند آب جوشیده سبکتراز آب معمولی است.
جوشاندن آب فقط مختص آبهای شهری نیست, بلکه بهتر است هرآبی حتی آب بهترین چشمه ها را هم جوشاند.
ضمنا ,ما از آب انتظار موادمعدنی نداریم که برخی اشکال کنند که باجوشاندن آب, مواد معدنی ناچیز آن ازبین میرود.
آب وقتی سبک میشود تمام مراحل آن در بدن از جذب,هضم, تا مرحله دفع(ادرار,تعریق,تنفس و…) آن راحتتر انجام میشود وضمن اینکه بدن بسیار راحتتر به عملکردخود ادامه میدهد, موجب دفع بیشتر وبهتر موادزایدی مانند: چربیها،قندهاوپسماندهای بدن از بدن، توسط آب جوشیده خوراکی شده وفشار کمتری به بدن ،جهت سه مرحله یاد شده وارد میشود .
آب جوشیده بعلت لطافت، بسیار راحتتر وقویتر میتواند به عمق مویرگهاوبافتها نفوذ کندوضمن بهره برداری بیشتربافتها از آب، موجب پاکسازی بیشتر بافتها میگردد.
آب جوشیده بعلت سبکی ولطافت، دفع آن توسط بافتهاراحتتر است وایجاد ادم وتجمع آب دربدن نمیکند.
کسانیکه بعلت ضعف بافتهاوحتی تنبلی کلیه ,دچار ورم وپف کردگی بدن وصورت هستند با مصرف آب جوشیده نتایج خوبی خواهند گرفت.
ضمنا آب جوشیده بعلت لطافت, بالاخص درخانمها که بافتهای لطیفتری دارندموجب زیبایی و روشن ترشدن چهره خواهدگشت.
اما چند تذکر اساسی ومهم:
1آب لوله کشی شهری بعلت درجریان بودن مداوم این آب در لوله های فلزی, درمولکولهای خود بنوعی جذب فلزات مینماید, حال اگر بخواهیم آنرا طبق روال مانند آبهای دیگربمدت ده دقیقه بجوشانیم هرچه مقدار جوشیدن آب افزایش یابد غلظت مولکولی فلزات درآب بیشتر میشود.
البته این افزایش در وزن زیاد محسوس نیست چون با سبک شدن آب از وزن آب کم میشود.
لذا در آبهای لوله کشی شهری در جوشاندن آب افراط نکنید, بگذارید حدود یک دقیقه از جوش خوردن آب بگذرد سپس شعله را خاموش کنید.
2آبهای معدنی درظرفهای یکبار مصرف بهیچ وجه جایگزین مناسبی برای آبها شهری نمیباشد.مگر در آلودگی های بسیار شدید آب شهری.
3دستگاههای تصفیه آب نیز, بعلل مختلف ازجمله ،کاهش اسیدیته آب و… در دراز مدت ایجاد مشکل در معده میکنند.
هرچند خود فیلترهای این دستگاهها نیز جای بحث زیادی دارند.
4جوشاندن آب، قسمت اعظم کلر آب را بعلت شدت دادن جنبش مولکولی وهوا دهی ازبین میبرد.
شنیده ام طبق روایتی 7 بار آب جوشیده شود؛ تب بر خواهد بود….