اندام های دارای مزاج گرم به ترتیب الویت:
1. گرم ترین اندام های تن ، روان است و دل که خاستگاه آن است .
2. خون که با وجود منشاش از جگر به مناسبت اصطکاک دائم با قلب ، از جگر گرم تر است .
3. جگر که شبیه خون لخته شده است .
4. گوشت که از لحاظ گرمی پس از جگر قرار می گیرد و علتش این است که گوشت با رشته های سرد پی ( عصب بارد ) در هم آمیخته است ( رشته های سرد پی در گوشت وارد شده اند ).
5. ماهیچه ها که گرمای آن ها به سبب آمیزش با عصب و زردپی ( رباط ) از گوشت ساده کمتر است .
6. طحال که خون در آن به رنگ تیره است .
7. کلیه که خون در آن زیاد نیست .
8. دسته رگ های ضربان دار که گرمی آن ها نه از آن است که ذاتا رگ هستند بلکه از این لحاظ که گرمی خون و روان را که در آنها جریان دارد ، می گیرند .
9. دسته رگ های بدون ضربان که گرمی آن ها از وجود خون است .
10. پوست معتدل کف دست .