امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: بسا روزه داری که بهره ای جز گرسنگی و تشنگی از روزه داری خود ندارد، و بسا شب زنده داری که از شب زنده داری چیزی جز رنج و بی خوابی به دست نیاورد! خوشا خواب زیرکان، و افطارشان.
|
||
موضوع: "نهج البلاغه"
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: بسا روزه داری که بهره ای جز گرسنگی و تشنگی از روزه داری خود ندارد، و بسا شب زنده داری که از شب زنده داری چیزی جز رنج و بی خوابی به دست نیاورد! خوشا خواب زیرکان، و افطارشان.
پس از یاد خدا و درود! همانا ملت های پیش از شما به هلاکت رسیدند، بدان جهت که حق مردم را نپرداختند، پس دنیا را با رشوه دادن به دست آوردند، و مردم را به راه باطل بردند و آنان اطاعت کردند.
نامه به عبدالله بن عباس، این نامه به گونه دیگری نیز آمده است پس از یاد خدا و درود! همانا انسان از به دست آوردن چیزی خشنود می شود که هرگز آن را از دست نخواهد داد، و برای چیزی اندوهناک است که هرگز به دست نخواهد آورد؛ پس بهترین چیز نزد تو در دنیا ، رسیدن به لذت ها ، یا انتقام گرفتن نباشد ، بلکه هدف تو خاموش کردن باطل، یا زنده کردن حق باشد، تنها به توشه ای که از پیش فرستادی خشنود باش، و بر آنچه به جای می گذاری حسرت خور، و همت و تلاش خود را برای پس از مرگ قرار ده.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: از دست دادن حاجت بهتر از درخواست کردن از نااهل است
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: با مردم آن گونه معاشرت کنید، که اگر مُردید بر شما اشک ریزند، و اگر زنده ماندید، با اشتیاق سوی شما آیند.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او، فرمودند: از ویژگی های انسان در شگفتی مانید، که: با پاره ای «پی» می نگرد، و با «گوشت» سخن می گوید، و با «استخوان» می شنود، و از «شکافی» نفس می کشد!!
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: دانش، میراثی گرانبها، و آداب، زیورها ی همیشه تازه، و اندیشه آینه ای شفاف است.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: روزی را با صدقه دادن فرود آورید.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: فقیه کامل کسی است که مردم را از آمرزش خدا مأیوس ، و از مهربانی او نومید نکند، و از عذاب ناگهانی خدا ایمن نسازد.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: چه بسیار کسانی که در آغاز روز بودند و به شامگاه نرسیدند، و چه بسیار کسانی که در آغاز شب بر او حسد می بردند و در پایان شب عزاداران به سوگشان نشستند.
امام علی علیه السلام درود خدا بر او، فرمود: هیچ شرافتی برتر از اسلام، و هیچ عزتی گرامی تر از تقوا، و هیچ سنگری نیکوتر از پارسایی، و هیچ شفاعت کننده ای کارسازتر از توبه، و هیچ گنجی بی نیاز کننده تر از قناعت، و هیچ مالی در فقرزدایی، از بین برنده تر از رضایت دادن به روزی نیست. و کسی که به اندازه کفایت زندگی از دنیا بردارد به آسایش دست یابد، و آسوده خاطر گردد، در حالی که دنیاپرستی کلید دشواری، و مرکب رنج و گرفتاری است، و حرص ورزی و خود بزرگ بینی و حسادت، عامل بی پروایی درگناهان است، و بدی، جامع تمام عیب ها است.
امام علی علیه السلام فرمودند: اگر با شمشیرم بر بینی مؤمن بزنم که دشمن من شود، با من دشمنی نخواهد کرد، و اگر تمام دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد، و این بدان جهت است که قضای الهی جاری شد، و بر زبان پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم گذشت که فرمود: «ای علی! مؤمن تو را دشمن نگیرد، و منافق تو را دوست نخواهد داشت»
امام علی علیه السلام درود خدا بر او فرمودند: قلب احمق در دهان او، و زبان عاقل در قلب او قرار دارد.
امام علی علیه السلام به یکی از یارانش که بیمار بود فرمود: خدا آنچه را که از آن شکایت داری بیماری موجب کاستن گناهانت قرار داد، در بیماری پاداشی نیست اما گناهان را از بین می برد، و آنها را چونان برگ پاییزی می ریزد، و همانا پاداش در گفتار به زبان ، و کردار با دست ها و قدم هاست، و خدای سبحان به خاطر نیت راست، و درون پاک ، هر کس از بندگانش را که بخواهد وارد بهشت خواهد کرد.
ای فرزند آدم! زمانی که خدا را می بینی که انواع نعمت ها را به تو می رساند، تو در حالی که معصیت کاری، بترس.
امام علی علیه السلام : چون نشانه های نعمت پروردگار آشکار شد، با ناسپاسی نعمت ها را از خود دور نسازید.
توصیف توحید و عدل: (از امام علیه السلام نسبت به توحید و عدل پرسیدند، حضرت فرمود:) توحید آن است که خدا را در وَهم نیاری، و عدل آن است که او را مُتّهم نسازی.
شناخت جایگاه سخن و سکوت: در آنجا که باید سخن گفت، خاموشی سودی ندارد، و آنجا که باید خاموش ماند، سخن گفتن ناآگاهانه خیری نخواهد داشت.
دعای باران: (در دعا به هنگام طلب باران فرمود:) خدایا! ما را با ابرهای رام سیراب کن ، نه ابرهای سرکش! ارزش رنگ کردن مو و آرایش ( به امام گفتند چه می شد موی خود را رنگ می کردی؟ حضرت فرمود : ) رنگ کردن مو، آرایش است ، اما ما، در عزای پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم به سر می بریم ارزش عفت و پاکدامنی: پاداش مجاهد شهید در راه خدا، بزرگ تر از پاداش عفیفِ پاکدامنی نیست که قدرت بر گناه دارد و آلوده نمی گردد . همانا عفیفِ پاکدامن، فرشته ای از فرشته هاست. ارزشِ قناعت: قناعت مالی است که پایان نمی پذیرد |
||
کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
|